A vasárnapi 40-34-es Renegades győzelemmel zárult mérkőzés után riporterünk Venczel Tibort, a védő csapatrész edzőjét kérdezte a mérkőzésről és a következő fordulóról.

Gratulálunk mester a győzelemhez! Egy végletekig kiélezett, brusztolós mérkőzésen sikerült győzelmet aratni. Hogyan élted ezt meg?

“Nagyon nehezen találtuk a meccs elején a ritmust, annak ellenére, hogy egészen jól sikerült levédekeznünk a Rebels támadásokat, de külső befolyásoló tényezők miatt ez mindig nehezebb és nehezebb lett.. és emiatt kijött az a meccs végére szerencsére eltűnő bizonytalanság ami egy kicsit megnehezítette a dolgunkat. Fizikailag fölényben volt a Rebels és ezt az elején nem tudtuk jól kezelni, aztán a második félidőben ezt annulálni tudták a srácok és ott már érződött az, hogy ott tudunk lenni, le tudjuk védekezni a szituációkat. Az igazán nagy hibákat a fókuszvesztés okozta néhány playben, de ezeken kívül szerintem nagyon jól összeállt az egész csapat a meccs végére.”

Az első félidőhöz képest a második játékrészben sokkal összeszedettebnek, harapósabbnak tűnt a védelem. Mi történt a félidőben, milyen változtatásokat kellett eszközölnöd?

“A kezdeti stratégiát amivel érkeztünk fel kellett adni és meg kellett változtatni, de ez a változtatás szerencsére nagyon jól sült el. A második félidőben mindössze 8 pontot kaptunk és én úgy éreztem, hogy jóval harapósabb volt a defense és ha nem nézünk be egy ilyen offside-ból eredő bagatell touchdown-t, akkor ez egy simább meccs lehetett volna a végére.

Nagyon jó érzés lehet látni azt, hogy egy saját nevelésű fiatal játékos ilyen jó teljesítményt tud nyújtani. Mit gondolsz Bertók Zsombi teljesítményéről?

“Nagyon büszke vagyok rá, főleg mert nagyon sokat edzünk a csapat foglalkozásokon kívül is együtt. Ő egy nagyon jó adottságokkal rendelkező, tehetséges játékos, akit igazából csak fejben kell rendbe rakni. Ha ez megvan, akkor fiatal kora ellenére is ilyen teljesítményekre képes mint ez a mai meccs, ahol szinte hiba nélkül játszott.”

Levelek Spartans a következő ellenfél két hét múlva. Mire számítasz, mit vársz a mérkőzéstől?

“Egy igazi vérremenő, brusztolós ki-ki meccsre számítok a keleti rangadón. Úgy gondolom, hogy akár a keleti csoport első helyéről is dönthet ez a meccs. Mi nagyon készülünk, nagyon meg szeretnénk mutatni, hogy ellenük is jól tudunk játszani és remélem behúzzuk azt a meccset is.”