A 2022-es Redda Futár Divízió II. második fordulójában egy szoros, végletekig kiélezett mérkőzésen sikerült győzelmet aratnia a Miskolc Renegades együttesének.

Pontszerzéseink:

  • Rögtön a mérkőzés első játékából egy 80 yardos touchdown-t szereztek a renegátok. Pusztai egy az egy elleni szituációban el tudott szakadni a védőjétől, Györki pedig egy 30 yardos passzal találta meg őt a jobb oldalvonalhoz közel, amivel utána még 50 yardot nyargalt a célterületig.
  • A második támadást szintén egy Györki-Pusztai összjáték zárta, ezúttal egy 12 yardos átadást váltott TD-re Pusztai.
  • A második negyed újabb Renegades pontszerzést hozott, Györki újra Pusztait kereste egy 29 yardos passzal, amivel Pusztai 42 yardot szaladva szerzett egy összesen 71 yardos touchdown-t.
  • A második félidőben mindössze egy renegát TD született, ezúttal Szalóki Jánosnak osztott ki Györki egy 35 yardos átadást, amit elkapva Szalóki további 30 yardon át cipelt, ezzel egy 65 yardos TD-t szerzett.
  • Az utolsó játékrész két touchdown-t hozott. Az elsőt Lakatos Bence szerezte Györki 25 yardos passzából.
  • A mérkőzés utolsó, győztes touchdown-ját Szalóki szerezte, amikor is Györki egy 32 yardos passzal találta meg őt.

A hétvégi Rebels ellen 40-34-re megnyert mérkőzés legértékesebb védő játékosa a mindössze 19 éves védő tehetség, Bertók Zsombor lett. A mérkőzés után riporterünk kérdezte a győzelemről.

Először is Zsombi gratulálok az eredményhez és a kiemelkedő teljesítményhez. Hogy érzed most magad?

“Köszönjük szépen! Kemény meccs volt, elfáradtam, de remélem ettől csak jobban fog menni a játék a következő meccseken.”

Mi adta a motivációt ami ehhez a nagyon jó teljesítményhez vezetett?

“A motivációm leginkább abból ered, hogy az edzőimnek, akiknek nagyon sokat köszönhetek és a csapatnak, ahol felnőttem szeretnék megfelelni és minél jobb teljesítménnyel hozzájárulni a sikerekhez.”

Mit gondolsz az erős kezdés után mi volt az ami a legnagyobb nehézséget okozta a csapatnak?

“Egyértelműen a fókuszálatlanság. Amikor taktikai változtatás történt játékok között, akkor néha elvesztettük a fókuszt arról, amit kért tőlünk az edző és emiatt elég sokat hibáztunk. Ezen javítani kell a következő meccsig.”

Mit vársz a két hét múlva esedékes, Levelek Spartans elleni mérkőzéstől?

“Biztos, hogy nagyon kemény meccs lesz. Oda az egész csapatnak 110%-osan fókuszáltan kell mennie az egész csapatnak. Nem sok időnk van, ezért nem szabad kimaradni az edzésekről és nagyon fontos lesz, hogy oda tegyük a legjobbunkat.”

Átevezve a labda másik oldalára, ahol a Rebels elleni támadósor legjobbját, Pusztai Andrást kérdezte riporterünk a szoros győzelem után.

Gratulálok a győzelemhez Andris, hogy érezted magad a pályán?

“Köszönöm szépen! Nagyon jól éreztem magam a pályán. Ez volt életem első olyan meccse ahol sikerült TD-t szereznem és egyből hármat is, szóval nagyon jól érzem magam! :)”

Milyen volt a nagy tapasztalattal rendelkező Rebels védelem ellen játszani? Mennyire volt nehéz dolgod a pályán?

“Jól játszottak nagyon, gratulálni szeretnék nekik első sorban. A meccs elején nem figyeltek még rám annyira, nem tudták, hogy mi rejlik bennem és ezt sikerült többször is kihasználni. Utána szinte mindig rám állt két védő is, onnantól egy kicsit nehezebb dolgom volt, de a játékhívásoknak köszönhetően sikerült olyan szituációkba kerülnöm, amiből újabb TD-t tudtam szerezni.”

Három TD után van még tovább? Mit várhatunk a következő mérkőzésen?

“Természetesen azon leszek, hogy ne csak megismételjem hanem még többet is szerezzek. A cél innentől 4 TD meccsenként!”

Legyen így Andris! Még egyszer gratulálok az eredményhez és jó ünneplést hazafelé!

A mérkőzés összefoglalója: