A vasárnapi 38-6-os Renegades győzelemmel zárult szezonnyitó után riportereink Farkas Mátét, a támadó csapatrész edzőjét kérdezték a mérkőzésről és a jövőről.

Máté, először is szeretnék gratulálni a mai meccs végeredményéhez. Szerintem előzetesen nem is várhattunk mást, mint győzelmet. Mi volt a kulcsa ennek a győzelemnek?

“Köszönöm szépen először is a csapat nevében a gratulációt! A győzelem kulcsa én azt gondolom, hogy a felkészülésünk volt. Nagyon sok időt töltöttünk azzal, hogy kielemeztük az előző évek Wolverines és Titans védelmeit, illetve nagy fókuszt helyeztünk az itt talált lehetőségekre kialakított taktikai elemek beépítésére. Sokat számított, hogy volt rengeteg visszatérő játékosunk, ezzel a rutint a mi oldalunkon tudhattuk. Illetve tudtunk változtatni amikor szükség volt rá és ezekből tudtunk is komoly kis meglepetéseket okozni, szerintem ezt a 6 támadó TD jól mutatja.”

Mennyire sikerült az újonc játékosokat beépíteni a Renegades megszokott támadójátékába? Kellett-e miattuk módosítani valamit vagy abszolut be tudtak épülni abba a koncepcióba amit elképzeltél?

“Az én filozófiám az, hogy ugyan azt a rendszert játsszuk és tanítsuk minden szinten. Egészen a flag csapattól elkezdve a srácok évek óta ezt a rendszert tanulják és így egyáltalán nem volt nehéz az átállás számukra. Nagyon boldog vagyok, hogy kaptak játéklehetőséget és tudtak is bizonyítani. Például a futó poszton szinte végig egy újonc srác teljesített, Marci (Havasi Marcell #29), és szerintem nagyon ügyes is volt.“

Mit vársz a jövőtől, mik a célok a szezonra?

FM: “Az én személyes célom a rájátszás, illetve az, hogy egy szemetgyönyörködtető támadó futballt tudjunk mutatni a közönségnek. Aztán a rájátszásban minden megtörténhet.”

Nagyon köszönjük, még egyszer szeretnénk gratulálni, szép eredmény volt!