A 2022-es Redda Futár Divízió II. első fordulójában magabiztos
győzelmet aratott a Miskolc Renegades csapata.

Pontszerzéseink:

  • Egészen a második negyedig kellett várni, amikor is a harmadik Renegades támadás során egy 4&3-as szituációból Györki Ferenc találta meg Lakatos Bencét egy 28 yardos átadással. Ezzel szerzett
    vezetést a Miskolc.
  • A második negyedben nem állt meg a pontgyártás. A következő támadósorozatban egy 3&6-os szituációban Györki ismét Lakatost vette célba most egy 22 yardos átadással. Ezzel 14-0 lett az állás.
  • A következő támadás ismét touchdown-t eredményezett a Miskolci alakulat számára. Ezúttal Szalóki János egy az egy elleni szituációban játszotta üresre magát, ahol is Györki egy 27 yardos passzal találta meg őt a harmadi renegát touchdown-ért.
  • A második félidőben sem hagyott alább a Renegades pontgyár. A nyolcadik támadó sorozatban egy 1&10-es helyzetből Györki ismét Szalókit vette célba, most egy 29 yardos touchdown-t érő átadással.
  • A tízedik renegát támadás meghozta a mérkőzés ötödik pontszerző akcióját az összecsapás harmadik negyedében. Györki újfent Szalókit kereste, ezúttal egy 25 yardos passzt osztott ki a jobb oldalvonal irányába.
  • A záró negyed hozta az utolsó Renegades touchdown-t, a már-már megszokott Györki-Szalóki duó együttműködéséből. Györki kihasználva Szalóki remek megindulását, kiosztott egy 32 yardos átadást, ami után Szalóki még 22 yardot szerezve besétált a célterületre.

A mérkőzés legértékesebb támadó játékosa a veterán elkapó, Szalóki János “Johny” lett. A mérkőzés után riportereink kérdezték a szezonkezdésről.

Gratulálok a győzelemhez! Azt kell mondjam, hogy az első mérkőzésünkön a 2021-es Divízió 1. bajnokság ‘Év Támadó Játékosa’ nagyon jól teljesített. Ezúton is gratulálunk a meccs legjobbja címhez! Hogy érezted magad a mérkőzésen?

“Jól éreztem magam, jó volt végre meccset játszani. Az elején egy kicsit döcögősen indultunk, de menet közben sikerült leráznunk a rozsdát és utána már minden a tervek szerint alakult.”

A jövőben mire számíthatunk? Mit vársz az idei szezontól?

“Pozitívan állunk az alapszakaszhoz, egy rájátszást jó lenne elérni, aztán pedig meglátjuk, ott akár egy döntőt is meg lehet csípni.”

Mit gondolsz mi a siker titka? Mi szükséges ahhoz, hogy ez megvalósuljon?

“A siker titka nagyon egyszerű: edzésre kell járni, hogy minél többet tudjuk gyakorolni az edző által kidolgozott taktikát. Fontos, hogy a fiatalabb, kevésbé tapasztalt játékosok is folyamatosan tudjanak fejlődni, hogy a mérkőzéseken be tudjuk őket rotálni amikor a veterán játékosoknak szükségük van a pihenésre.”

Szalóki János

A Wolverines elleni védősor legjobbját, a két labdát is szerző Galvács Ádámot is megkérdezték riportereink a győzelemről.

Ádám, te az amerikai focit annak idején egy teljesen más poszton kezdted el, irányító voltál, most pedig a labda másik oldalán, Safety-ként mutattad meg a tudásodat a pályán. Hogy érezted magad, mennyire volt komfortos?

“A meccsen jól éreztem magam, köszönöm! Úgy gondolom, az, hogy korábban sokat láthattam a labda másik oldaláról a pályát, most tudom kamatoztatni. Még azért szokatlan, sokat kell tanulnom és hibáztam is jónéhányszor, úgyhogy remélem a következő meccsen még jobbak tudunk lenni.”

Te lettél a meccs legjobb védő játékosa, azért nem mondhatjuk, hogy olyan sokat hibáztál..

“Minden kezdet nehéz, innen csak feljebb van :)”

Mire számíthatunk a szezon hátralévő részében, ugyanebben a pozícióban fogsz szerepelni és kamatoztatni tudásod vagy azért vissza-visszatérsz majd a labda másik oldalára egy-két trükkös játék erejéig?

“A trükkös játékok maradjanak a támadó koordinátor titkai :) A viccet félretéve egyébként leadtam a sárga (támadóknak járó – a szerk.) edzőmezem és maradt a zöld (védő
– a szerk.), úgyhogy én így készülök a továbbiakban is.”

Galvács Ádám

A mérkőzés összefoglalója: