Hazai pályán zárjuk az alapszakaszt

2017.05.11

Szombaton a Miskolc Renegades a Budapest Eagles-t látja vendégül. A borsodiak egy szoros meccset vívtak legutóbb a Gladiators-zal, benne volt a vereség is, de végül a debreceni túrájukat siker övezte. Ettől függetlenül nem lesz könnyű dolguk. Még akkor sem, hogy most hazai pályán fognak küzdeni a Renegátok. Az Egerből érkezett kölcsönjátékosok eddig meghatározó szerepet töltöttek be a csapatnál, azonban egy új irányító formálódása is úton van a Renegátoknál. Farkas Máté kezd ráérezni erre a posztra, hiszen nemcsak a Divízió I-ben, hanem már a HFL-ben is adott TD-passzt. Azonban Phillip Hilderbrand hiánya biztos, hogy meg fog látszódni, mivel az amerikai edző 3 meccses eltiltást kapott.

A Budapest Eagles a Fehérvár Enthroners elleni vereség után el kezdett szárnyalni. A Gladiators-t és a Budapest Cowbells 2-t is úgy tudta megverni, hogy még pontokat sem kapott. Ez kezd emlékeztetni arra a fővárosi gárdára, amely tavaly hasonló teljesítménnyel lett magabiztosan bajnok a Divízió II-ben. Egy biztos, hogy a Renegades keményebb dió lesz, viszont ha például Mészáros Márton továbbra is remek formában lesz, akkor a Sasoknak nincs mi miatt aggódniuk.

Phillip Hilderbrand, a Miskolc Renegades vezetőedzője: Az Eagles egy rendkívül erős csapat. Boda Gábor személyében egy remek edzőjük van, és ő hatással van a srácokra, mert az offense fal és a defense fal eléggé kemény. Hatékonyan tudják előremozdítani a pályán a labdát az ellenfeleikkel szemben, szóval egy kicsit nehéz dolgunk lesz a védelmük ellen. Ha mi is ugyanolyan hatékonyan tudunk majd támadni, akkor izgalmas összecsapásra számíthatunk.

Boda Gábor, a Budapest Eagles vezetőedzője: Sokat számíthat az, hogy Phil nem lesz ott a kispadon, bár az amerikai importjaik segíthetnek a playhívásokban. Nyilván szeretnénk folytatni azt a tendenciát, hogy nem kapunk pontokat, de ez nehéz lesz. Úgy, mint felkészülni a Renegades-ből, mert ha az import irányítójuk lesz fent, akkor kiszámíthatatlan szinte, hogy mit fog csinálni. Lesznek nálunk is hiányzók, mert az érettségi pár fiatalt elszólított, illetve 1-2 kulcsjátékosunk is kisebb sérüléssel bajlódik.
Miskolc Renegades-Budapest Eagles

Időpont: május 13. (szombat), 15.00
Helyszín: Ifi pálya (Miskolc, József utca)
Belépő: ingyenes

A teljes cikket itt olvashatják.

forrás: www.mafsz.org
fotók: Pallagi Péter, Váradi Barna és Király Etelka