Keleti rangadó a túlélésért

2017.04.21

Debrecenben mérkőzik meg egymással a Gladiators és a Miskolc Renegades a FEZEN Divízió I-ben.

A cikk címe inkább a Gladiátorokra vonatkozik, akik két vereséget is szenvedtek már idén és egyértelműen a bajnoki címről dédelgetett álmuk eloszlóban van. Azonban az arany-fekete gárda előtt még van esély, hogy megfordítsa szezonját. Viszont, ha a Renegátok veszítenek a hétvégén, ők is nehéz helyzetbe kerülhetnek.

A Gladiators támadójátéka sokat fejlődött annak ellenére, hogy a Budapest Eagles ellen az offense nem vitt pontokat. Az új irányító, Koncz Tibor már magabiztosabban adogatott, viszont Roják Richárd hiánya megint megmutatkozott. Szűcs Botond vezetőedzőnek a gondjai is tovább nőttek, mivel újabb nevek kerültek fel a maródiak listájára. Így minden bizonnyal több fiatal is lehetőséget kap majd a bizonyításra ezen a hétvégén.

Khalid Ali (1) a Divízió I. egyik legjobb védelmével néz majd szembe
A Miskolc Renegades legutóbb kikapott a Fehérvár Enthroners vendégeként, de ami a legfontosabb, hogy ők sem hagyhatták el a pályát vezéráldozatok nélkül. Chris Hall például szinte biztosan kiesett, így a secondary elképzelhető, hogy egy kicsit meggyengül. De egy fizikális védelem térdre kényszerítheti a kemény, ám sebzett Gladiátorokat. Ez egy biztos pont, hiszen a támadósoron még látszik, hogy nincs tökéletes összhangban. Emellett néhány játékosnak szombaton az Eger Heroes-zal a HFL-ben jelenése van.

Szűcs Botond, a Gladiators vezetőedzője: Soha nem látott sérüléshullámmal küzdünk. Rengeteg hiányzónk lesz a következő találkozón is. Nagyon nehéz helyzetben vagyunk most a Divízió I-ben. Ez még számunkra is új, ami jó irányba mozdítja a játékosokat és az edzőket egyaránt. Jelenleg az egy play az élet hozzáállással tudunk előre haladni, meg fogjuk találni a fonalat, tovább épülünk csapatként. A nehézségek még jobban összekovácsolják a Gladiators-t.

Phillip Hilderbrand, a Miskolc Renegades vezetőedzője: A Gladiators számomra egy igazi rejtély. Tavaly nagyon jók voltak, de idén, mivel sok játékosuk hiányzott, gyengélkedtek a szezonnyitójukon. Az Eagles ellen már több emberük is visszatért és már jobban játszottak. Számomra félelmetes, hogy folyamatosan fejlődnek és akár még több sérültjük térhet vissza vasárnapra. A csapatom viszont a legutóbbi vereség után nagyon elszánt lett. Az Enthroners elleni meccset követően is keményen edzenek a srácok, mert ők is fejlődni szeretnének.

Gladiators-Miskolc Renegades
Időpont: április 23. (vasárnap), 15.00
Helyszín: Speedway Stadion (Debrecen, Gázvezeték utca 35.)
Belépő: ingyenes

forrás: www.mafsz.org
fotók: Ábrán Szabolcs, Tenk László