Jó úton az Enthroners, nehéz helyzetben a Gladiators

2017.04.20

Az elmúlt hétvégén két meccset rendeztek a másodosztályban. A Fehérvár Enthroners és a Budapest Eagles is viszonylag simán nyert. De egyik együttesnek sem volt könnyű dolga a mérkőzés kezdetén. […]

A Fehérvár Entrhoners-nek már nagyobb gondot okozott a Miskolc Renegades. Ettől függetlenül a borsodiak az elején az öltözőben maradtak és csak a második félidőben jöttek bele a játékba.

Az első negyedben az előző meccsen remekül teljesítő Antonio Roane volt az első, aki beköszönt. A következő játékrészben beindult a hazai henger, Erős Márk produkciója pedig élményszámba ment. Először ő futott egy TD-t, majd Tóth Nándornak és Sándor Gergőnek is adott egy-egy hatpontost érő átadást. A Renegátok mindössze a 4. touchdown után tudtak válaszolni, miután Anthony Green Jr. egy egészpályás visszahordást követően ért be az end zone-ba. A félidei eredmény 27-6 a Koronázóknak.

A szünetben sikerült rendet tennie a fejekben Phillip Hilderbrand vezetőedzőnek és egy teljesen más Renegades futott ki a pályára. A Fehérvár támadói egy sokkal keményebb defense-zel néztek szembe. A harmadik negyedben nem is estek pontok. Az utolsó játékrészben a Renegátok törték meg a csendet, Farkas Máté dobott egy TD-t érő labdát Khalid Alinak. A végszó viszont a Koronázóké volt Márkus Dominik elkapásával és Zách György extrájával. Az Enthroners így is egy magabiztos 34-12-es sikert könyvelhetett el.

Fehérvár Enthroners-Miskolc Renegades 34-12 (6-0, 21-6, 0-0, 7-6)
Pontszerzők: Antonio Roane, Erős Márk, Tóth Nándor, Sándor Gergő, Márkus Dominik 1-1 TD, Zách György 4 XP, illetve Khalid Ali, Anthony Green Jr. 1-1 TD.

Pál Tibor Kornél, a Fehérvár Enthroners vezetőedzője: A végeredménnyel természetesen elégedett vagyok, azonban a mutatott játék a mérkőzés bizonyos szakaszaiban nem megfelelő. Nagyon fontos, hogy az összeszedett formánkat egész mérkőzésen állandósítsuk. De az ingadozások, kihagyások nem tarthatnak negyedeket. A speciális csapatrészben vannak pontok, ahol előrébb léptünk, de nem mondhatom, hogy ez az, amit látni szeretnék. Még mindig nagyon sok dolgunk van ezekkel az egységekkel. De amit javítanunk kell, az főleg fejben helyreteendő. Meg lehet oldani, csak el kell végezni a megfelelő munkát. Várjuk a következő találkozót, és van négy hetünk tovább fejlődni. A miskolci és egri játékosoknak mielőbbi gyógyulást.

Phillip Hilderbrand, a Miskolc Renegades vezetőedzője: Nem tudom, hogy kik szálltak le a csapatbuszról, de biztosan nem a Miskolc Renegades volt. A védelem sokszor rosszul állt fel, és buta hibákat vétett, az offense-nél pedig sok volt a rossz snap és a false start. Emellett a körülmények és a túl kemény játék, amit a bírók engedtek, nem javítottak sokat a helyzetünkön.

A teljes cikket itt olvashatja.

forrás: www.mafszo.org
fotók: Tenk László