Húsvétkor is hoz tojáslabdát a nyuszi

2017.04.09

A Renegades az Enthroners vendége lesz, a Gladiators pedig az Eagles otthonába látogat a FEZEN Divízió I-ben.

Nagy harcra lehet számítani mind Budapesten, mind Székesfehérváron, hiszen az egyik együttesnél a győzelmi széria folytatódik, és ezzel már elméletileg biztos lesz a középszakaszban a részvétel. A másik alakulatnál pedig az újabb vereség a továbbjutás esélyét nehezítené meg. […]

Nagy csatát hozhat a Fehérvár Enthroners és a Miskolc Renegades párharca ezen a hétvégén, hiszen mindkét együttesnek erős importjaik vannak, illetve mindketten győztek első meccsükön.

Antonio Roane (labdával) fenomenálisan teljesített első meccsén
A Koronázók jó és ponterős játékkal rukkoltak elő az Eagles elleni szezonnyitón. Az biztos, hogy irányítójuk, Erős Márk remek formát mutatott az első találkozón, nagyon jól működik együtt az elkapókkal. Mellette az importok is remekül teljesítettek, Antonio Roane 3 futott touchdownja magáért beszél. Védelemben viszont van még hova fejlődnie az Enthroners-nek, hiszen a Sasok ellen sok pontot kaptak. Pál Tibor Kornél vezetőedzőnek volt ideje felkészíteni csapatát a borsodiak jelentette veszélyre.

A Miskolc Renegades négy, az Egertől kölcsönkapott importja is nagy erőt képvisel. A Budapest Cowbells 2 ellen azonban megszenvedtek a győzelemért annak ellenére, hogy a 37-13-as különbség magabiztos sikert mutat. A Renegátok offensének Khalid Ali és Anthony Green Jr. egyértelműen nagy löketet adott, a védelmet pedig Chris Murray és Chris Hall izmosítja. Persze izom már ezelőtt is volt, hiszen a Renegades játékosok a fizikumukról híresek.
Fotók: Enthroners facebook, Váradi Barna és Király Etelka

Pál Tibor Kornél, a Fehérvár Enthroners vezetőedzője: Egy forduló elteltével a két veretlen csapat ütközik meg. Láttuk, hogy a Renegátok erős futógépezettel rendelkeznek, ezt kell megállítanunk vasárnap, hogy győztesen hagyhassuk el a FIRST fieldet. Nem lesz egyszerű, de a feladat adott. A másik fontos tényező, hogy a hibáinkat is ki kell venni a játékból, mert az első meccsen ebből túl sok volt. Várjuk a találkozót már nagyon. Fegyelmezett, tudatos, kemény játékra lesz szükség. Remélem, húsvét vasárnap is ismét rengetegen látogatnak ki hozzánk. Biztosan egy jó csata lesz.

Phillip Hilderbrand, a Miskolc Renegades vezetőedzője: Három hetünk volt arra, hogy felkészüljünk. De egy kicsit aggódom, mert kedden volt az első normális edzésünk. Az Enthroners egy erős csapat. Jó az edzőjük és az importjaikkal, valamint az idén igazolt magyar játékosaikkal egy ütőképes keretük van. Hasonlóak vagyunk mi is, de az edzéslátogatottsággal gondok vannak. A csapatunk egy részén osztozunk, így pár embernek két rendszerben kell tudniuk játszani. Viszont én bízom a srácainkban. Sokukkal a CEI Interliga óta együtt dolgozom, így már több évnyi tapasztalat és munka van mögöttünk. Nagyon várom már a találkozót, ha mindenki megtanulja a playbookot és meg tudja valósítani a pályán, akkor szoros csatát vívunk az Enthroners-zel idegenben, egy remek közönség előtt.

Fehérvár Enthroners-Miskolc Renegades
Időpont: április 16. (vasárnap), 15.00
Helyszín: THE FIRST (Székesfehérvár, Takarodó út 3.)
Belépő: ingyenes

A teljes cikket itt olvashatja.

forrás: www.mafsz.org
fotó: Váradi Barna és Király Etelka