A Divízió I-ben sem ment a fővárosiaknak

2017.03.29

Az Eagles Székesfehérvárott, míg a Cowbells 2 Miskolcon kapott ki a FEZEN Divízió I-ben.

A másodosztályban is vidékre kellett utazniuk a budapesti csapatoknak. Bár az Eagles volt hivatalosan a hazai együttes, de a meccsét a FIRST-ön rendezték. Szombaton viszont a Miskolc Renegades fogadta a Kolomposok másodikszámú alakulatát.

A mérkőzés előtt a Renegátok voltak a találkozó egyértelmű esélyesei, de a Cowbells 2 erre rácáfolt, hiszen nagyon megnehezítette a hazaiak dolgát. Ennek ellenére a Renegátok remekül kezdtek. Az Egerből érkezett játékosok megadták az alaphangot, Khalid Ali és Anthony Green Jr. touchdownjaival bekezdtek a borsodiak. Ezt követően viszont a Cowbells 2 is életjelet adott magáról, miután a kickoffot Bernáth Péter az end zone-ig visszahordta. Az extrát viszont blokkolta a hazai gárda és Mézes Dániel visszahordta. A második negyedben Janocsko Kornél és Szalóki János is egy-egy elkapott TD-t jegyzet, így 30-6-os előnyt szerzett a Renegades.

A második félidő rosszul kezdődött a Cowbells 2 számára, hiszen a kickoffot Chris Hall azonnal megkaparintotta és azzal a lendülettel vissza is hordta a pontszerző területig. Ennek ellenére a fővárosiak nem torpantak meg. A védelem viszont már nem engedett pontokat. Az offense is keményen küzdött, hogy szorosabbá tegye az eredményt. A negyedik játékrész végén Pelbát Levente irányító egy félpályás futással végül szerzett egy TD-t, amely után Fóra Kamilló az extrát is berúgta. Ezzel 37-13 lett a végeredmény.
Miskolc Renegades-Budapest Cowbells 2 37-13 (14-6, 16-0, 7-0, 0-7)
Pontszerzők: Khalid Ali, Anthony Green Jr., Janocsko Kornél, Szalóki János, Chris Hall 1-1 TD, Mézes Dániel 2 PT, Tóth Attila 5 XP, illetve Bernáth Péter, Pelbát Levente 1-1 TD, Fóra Kamilló 1 XP.

Phillip Hilderbrand, a Miskolc Renegades vezetőedzője: Büszke vagyok a csapatomra. A második félidőben viszont egy kicsit bátortalanok voltak a srácok, hiszen nem szereztek csak egy TD-t és a támadófal sem működött túl jól. Ha egy félidőben kevesebb, mint tízszer passzol egy csapat, akkor az ellenfél védelme rájön a futósémára és folyton blitz-cel. Ettől függetlenül elégedett vagy a második félidővel is és egyben érthető, hogy miért jöttek elő ezek a problémák. De elértük a célunkat és nálunk volt a labda, emellett lepörgettük az órát. Az Enthroners meccsig viszont fejlődnünk kell defense-ben. A Cowbells trips formationje gondokat okozott és az elkapókat sem tudtuk mindig felvenni. De az első hazai meccsen jó érzés, hogy mindenki pályára tudott lépni. A kezdők a második félidőben már kevesebb játékpercet kaptak.

Sergio Varela, a Budapest Cowbells 2 vezetőedzője: Sajnos későn érkeztünk meg a mérkőzésre. Az utunkon több mint egy órát kellett várakoznunk. Csak 15 percünk volt bemelegíteni. Kellett egy egész félidő, hogy bemelegedjünk. Szerintem ez az oka, hogy az elején ennyit hibáztunk. A második félidőben viszont a védelmünk jól működött. Sajnos viszont sok sárgazászlós büntetést kaptunk. Ettől függetlenül készen állunk a következő meccsünkre.

A teljes cikket itt olvashatja.
forrás: www.mafsz.org
fotók: Ujjné Urbán Zsuzsa