Megismételt döntő lesz a Divízió I-ben is

2017.03.22

Miskolcon kezd a Cowbells 2, a Sasok visszatérnek Székesfehérvárra.

A HFL mellett a FEZEN Divízió I. is elrajtol ezen a hétvégén. Szombaton talán papírforma győzelemre lehet számítani, de vasárnap egyértelműen kiélezett csatát láthatnak a nézők a First Fielden.

A szezonnyitón a Miskolc Renegades a Budapest Cowbells 2-t látja vendégül. A borsodi csapathoz visszatért az élet. Az Eger Heroes-zal és a MEAFC Lions-zal való együttműködés hozott néhány játékost a klubhoz. Így megizmosodott az együttes, de a legnagyobb erősítés talán Phillip Hilderbrand visszatérése volt. A Renegades-dzen meglátszott tavaly az edző hiánya, de az amerikai trénerrel már minden bizonnyal más irányba terelődnek a dolgok.

A Cowbells 2 tavaly nem tudott bejutni a rájátszásba, de ennél sokkal értékesebb dologra leltek: új fiatal tehetségekre. Ezeknek egy része a Kolomposok HFL-keretéhez került, a többiek pedig maradtak még pallérozódni. Viszont újoncok is csatlakoztak a klubhoz, akik biztos, hogy nagy hasznára lesznek Sergio Valera vezetőedzőnek. Ők vezethetik akár győzelemre szombaton a Cowbells 2-t.

Phillip Hilderbrand, a Miskolc Renegades vezetőedzője: Nagyon elégedett vagyok a csapat előrehaladásával. Hat edzést követően ott tartunk, ahol szeretnénk lenni. Bár sokszor egy edzőnek inkább aggodalomra ad okot, hogy az első meccs előtt csak 6 tréningje volt a csapatnak. Nehéz az ellenfélről beszélni, ha nem ismered őket. A Cowbells-nek van több mint 100 játékosa és 3 különböző bajnokságban játszik, így ötletem sincs, hogy kik alkotják a keretet és az edzői stábot. Arról is nehéz mit mondani, hogy milyen meccsre számíthatok. Ami minket illet, egy kicsit lassú kezdést várok magunktól, új védelmi szisztémánk is van, így nyilván néhány alapvető hiba még becsúszhat. A lényeg, hogy minél kevesebb ilyet ejtsünk. Támadásban káoszt várok, hiszen sok új játékosunk van, akik még nem játszottak együtt.

Sergio Varela, a Budapest Cowbells 2 vezetőedzője: Úgy érzem, hogy készen állunk és erősebbek vagyunk, mint valaha. Nagyon keményen dolgoztunk a holtszezonban, mind a HFL-es, mind a Divízió I-es csapatunk jó formában kezdheti az idényt. A Renegades egy rendkívül erős csapat, ahová az információink szerint amerikai és szerb importok is érkeztek, de erre is felkészültünk. Győzni megyünk Miskolcra. Sok új játékosunk van, de ezek a srácok remek képességekkel vannak megáldva.

Miskolc Renegades-Budapest Cowbells 2
Időpont: március 25. (szombat), 15.00
Helyszín: Ifi pálya (Miskolc, József utca)

A teljes cikket itt olvashatja.
forrás: www.mafsz.org
fotók: Bodnár Enikő, Kovács Zoltán